Rika pelletkachel

Een Rika pelletkachel staat voor een kachel van kwaliteit met een tijdloos design van een innovatieve leider op de markt. Dit toonaangevende merk heeft een lange lijst van hoogwaardige kachels op haar naam staan. Benieuwd naar een Rika pelletkachel? Kom dan eens langs in onze showroom, wij helpen u graag verder.Wat is een pelletkachel?
Een pelletkachel is een hele simpele en snelle manier om uw huis lekker warm te krijgen, omdat de kachel zelf de pellets (korreltjes samengeperst zaagsel) aansteekt en ook zelf de pellets van de voorraadbak naar de brandkamer vervoert. Dit is dus heel anders dan bijvoorbeeld een houtkachel die u in de gaten moet houden en waar u regelmatig handmatig hout op moet gooien. En daar waar een houtkachel lange tijd nodig heeft om het huis warm te maken, krijgt een pelletkachel het gehele huis in een mum van tijd op temperatuur. Het verschil in rendement kan oplopen tot wel 20%!


Een houtkachel heeft wel de klassieke vlammetjes die veel pelletkachels niet hebben. Gelukkig zijn er nu ook pelletkachels waarbij de lucht van onderen komt in plaats van boven, hierdoor heeft zo'n pelletkachel een rustige vlam die lijkt op die van een houtkachel. Er zijn zelfs pelletkachels waar u (ter decoratie) een voorraadje hout in een bak eronder kunt zetten, zodat het lijkt alsof uw pelletkachel stiekem een houtkachel is.


Waarom een Rika pelletkachel?

Rika pelletkachelEen Rika pelletkachel is een volautomatische kachel, omdat de pellets automatisch naar de brandkamer getransporteerd en vervolgens aangestoken worden. De verbrandde pellets worden ook automatisch weer aangevuld met de juiste hoeveelheid. U hoeft alleen de voorraadbak met pellets bij te vullen als deze op zijn. Hierin ligt ook het grote verschil met een houtkachel, aangezien die laatste veel meer aandacht vergt en uiteindelijk een stuk bewerkelijker is.


Bovendien is een Rika pelletkachel gemakkelijk in gebruik en kunt u kiezen uit veel verschillende opties die u bij een kachel aan kunt schaffen. Denk aan een digitaal beeldscherm, automatische klok of bediening op afstand. De aanschafprijs van een Rika pelletkachel varieert per model, mogelijkheden, warmteafgifte en andere factoren.
Het rendement van dit type kachel kan oplopen tot wel 93%, een groot verschil met een klassieke houtkachel die over het algemeen blijft steken op maar 75% rendement. Trouwens, wist u dat de pellets die verbrand worden gemaakt zijn van afvalhout uit de houtindustrie? U bent dus ook nog eens milieuvriendelijk bezig.


Benieuwd geworden? Voor een Rika pelletkachel kunt u altijd terecht bij Pelletkachels Huis in Lemmer voor eerlijk advies en de beste prijzen. Kom langs in ons showroom, wij helpen u graag verder.


Waarom Rika?
Het Oostenrijkse bedrijf Rika is al ruim 60 jaar een betrouwbare keuze voor de aankoop van een pelletkachel. Het werd opgericht door Karl Riener, waar de naam Rika ook vandaan komt. Het familiebedrijf produceert kachel na kachel, allemaal met de kenmerkende kwaliteit van een waar a-merk. De modernste eisen worden toegepast, zodat de kachels voldoen aan alle regels in het boekje en nog meer. Geavanceerde oplossingen worden gecombineerd met een tijdloos design en zijn gemaakt van zeer dik materiaal van optimale kwaliteit. Dit merk maakt haar beroemde reputatie meer dan waar.Wie zijn wij
Pelletkachels Huis in Lemmer is de grootste leverancier van pelletkachels in Noord-Nederland. U bent altijd welkom om langs te komen voor een uitgebreide uitleg over onze kachels. Ook hebben wij in onze showroom een aantal veel verkochte modellen staan die u ook in werking kunt zien. Wist u dat wij uw pelletkachel ook kunnen monteren, onderhouden en eventueel repareren? Zo kunt u alle pelletkachel gerelateerde zaken bij ons regelen. Bovendien kunt u bij ons ook terecht voor pellets en andere accessoires.Wij hebben jarenlange ervaring met pelletkachels, montage en accessoires. Onze gecertificeerde medewerkers geven u met plezier het beste advies, zodat u de beste keuze kunt maken. Want een pelletkachel aanschaffen doe je niet zo maar, het is immers een financiële uitgave waarbij u van goede informatie voorzien wilt zijn. Wij helpen u graag bij het maken van uw beslissing, zodat u binnen de kortste keren kunt genieten van uw eigen Rika pelletkachel.


Pelletkachels Huis
Kadijk 28
8531 XD Lemmer

info@pelletkachelshuis.nl

Kijk eens rond op onze webshop en mocht u vragen hebben, schroom dan niet om te bellen of te mailen of beter nog, eens langs te komen in onze showroom in Lemmer. Een bakje koffie staat voor je klaar.

Bekijk ons assortiment aan Pelletkachels

Contact Pelletkachelshuis Lemmer