Pelletkachel onderhoud en reparatie

Pelletkachel onderhoud en reparatie is iets dat je niet te vaak uit moet stellen, want het is belangrijk voor een zo lang mogelijke levensduur van je  kachel. Er bestaat niet zoiets als te veel onderhoud, want elke keer dat je de kachel schoon maakt is dat mooi meegenomen. Te weinig schoonmaken kan echter wel. Het gevolg daarvan is dat op den duur de kachel minder lang mee gaat en al het opgehoopte vuil brandgevaar kan geven.

De vuistregel bij pelletkachel onderhoud en reparatie is dat de kachel elke week grofweg schoongemaakt moet worden, dat betekent dat de aslade en de brandbak leeggemaakt worden. Elk half jaar heeft de kachel groot onderhoud nodig. Dit betekent dat de pelletkachel voor een groot deel uit elkaar gehaald word, schoongemaakt en daarna weer in elkaar gezet word. Dit is nogal een precies klusje dat je het beste uit kunt besteden aan een expert.

Het groot onderhoud van een pelletkachel is nodig, omdat tijdens het branden niet alle as in de aslade terecht komt. Omdat er luchtverplaatsing is in de kachel en in de afvoerbuizen worden asdeeltjes meegenomen verder de kachel in. Echter, om te voorkomen dat deze 'vliegas' in de buitenlucht terecht komt, heeft de kachel in de afvoerbuizen e.d. verschillende plekjes waar deze as zich op kan hopen. Bij groot onderhoud worden deze richeltjes, nisjes en hoekjes open gemaakt en het as verwijderd. Als pelletkachelexpert weten wij precies waar deze verstopplekjes zich bevinden, zodat we deze in een mum van tijd schoon kunnen maken.

Als je  pelletkachel niet meer goed werkt of als er dingen het niet meer doen, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Een vieze of kapotte pelletkachel is niet alleen vervelend, maar ook gevaarlijk. Veiligheid gaat boven alles, dus als je  pelletkachel toe is aan vervanging of als er groot onderhoud gepleegd moet worden, dan raden wij uje aan om dit niet uit te stellen. De vroeg er bij zijn kan, maar te laat ook. Dus voor pelletkachel onderhoud en reparatie neem je het beste contact op met de pelletkachelexpert Pelletkachels Huis.