Pelletkachel subsidie aanvragen

Heb je recent een pelletkachel gekocht, of overweeg je om er een te kopen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een pelletkachel subsidie van tenminste €500,-. Deze pelletkachel subsidie is een tegemoetkoming bij het kopen van een milieuvriendelijke pelletkachel, om zo een duurzame verwarming te stimuleren. Bekijk hier de lijst met pelletkachels die sowieso in aanmerking komen voor de subsidie

Per huishouden is er een bedrag van minimaal €500,- beschikbaar als je in 2019 een pelletkachel koopt (of al gekocht hebt). De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de grootte van de kachel, maar altijd ten minste €500,-. Een van de voorwaarden is wel dat de kachel een vermogen heeft van 5kW tot 500kW. Per kW krijg je €50,-, met een minimum van €500,-.

Wat als mijn kachel niet in de lijst staat?

Om deze pelletkachel subsidie aan te vragen, moet de kachel aan een aantal voorwaarden voldoen. Staat jouw kachel er niet tussen? Dat betekent niet automatisch dat deze niet in aanmerking komt voor de subsidie. Mogelijk voldoet deze wel aan de eisen, maar is de kachel nog niet ‘aangemeld’ voor de subsidie. In dit geval kun je contact met ons opnemen, zodat wij kunnen zien of deze kachel in aanmerking komt.

Aanvragen

Om de pelletkachel subsidie aan te vragen, zijn er een aantal zaken van belang:

  1. De kachel moet op de Lijst met goedgekeurde pelletkachels staan,
  2. is bestemd om warmte te produceren,
  3. wordt automatisch gestookt op houtpellets,
  4. heeft een gesloten voorkant,
  5. heeft tussen de 5kW tot 500kW,
  6. en voldoet aan een aantal technische eisen.

Voor meer informatie en/of vragen, kun je contact opnemen met ons.