Edilkamin pelletkachels

Edilkamin pelletkachels horen bij het neusje van de zalm in het wereldje van pelletkachels. Dit Italiaanse merk is een toonaangevende naam op het gebied van pelletkachels, een betrouwbare naam met een rijke geschiedenis.

Wat is een Edilkamin pelletkachel?


Een pelletkachel is een volautomatische kachel die brandt op speciaal gemaakte korrels: pellets. Pellets zijn gemaakt van voornamelijk zaagsel dat heel sterk samengeperst is en zo kleine korrels vormen. Er is strenge controle op pellets en de meeste pellets worden gemaakt van afvalhout. Zo bent u ook milieuvriendelijk aan het stoken! Een Edilkamin pelletkachel maakt uw huis bovendien snel en kinderlijk eenvoudig heerlijk warm.

Waarom een pelletkachel

Een pelletkachel is een volautomatische kachel, omdat de pellets automatisch naar de brandkamer getransporteerd en vervolgens aangestoken worden. De verbrandde pellets worden ook automatisch weer aangevuld met de juiste hoeveelheid. U hoeft alleen de voorraadbak met pellets bij te vullen als deze op zijn. Hierin ligt ook het grote verschil met een houtkachel, aangezien die laatste veel meer aandacht vergt en uiteindelijk een stuk bewerkelijker is.
Nu de kachel aan staat, word lucht uit de omgeving gezogen en rond de hete brandkamer van de kachel getransporteerd. Deze hete lucht word vervolgens verwarmd de ruimte weer in geblazen. Zo hebt u binnen de kortste keren uw hele huis lekker warm!
Het rendement van dit type kachel kan oplopen tot wel 93%, een groot verschil met een klassieke houtkachel die over het algemeen blijft steken op maar 75% rendement. Trouwens, wist u dat de pellets die verbrand worden gemaakt zijn van afvalhout uit de houtindustrie? U bent dus ook nog eens milieuvriendelijk bezig.

.

Waarom Edilkamin

Edilkamin is al 50 jaar een betrouwbare keuze voor de aankoop van een pelletkachel. Het bedrijf met meer dan 400 werknemers produceert kachel na kachel, allemaal met de kenmerkende kwaliteit van een waar A-merk. De modernste eisen worden toegepast, zodat de kachels voldoen aan alle regels in het boekje en nog meer. Geavanceerde oplossingen worden gecombineerd met een stijlvol en verzorgd design en vervolgens getransporteerd naar de meer dan dertig landen waar Edilkamin pelletkachels inmiddels verkrijgbaar zijn. Dit merk maakt haar beroemde reputatie meer dan waar.

.

     


Wie zijn wij

Wij zijn Pelletkachels Huis in Lemmer, door jarenlange ervaring een specialist geworden in dit vakgebied. Wij bieden niet alleen pelletkachels aan, maar ook accessoires. Bovendien kunt u bij ons terecht voor de montage, onderhoud en eventuele reparatie van uw kachel. Concreet betekent dit dat juniet alleen voor een pelletkachel bij ons terecht kunt, maar ook voor alle randartikelen.Pelletkachels Huis
Kadijk 28
8531 XD Lemmer

info@pelletkachelshuis.nl

Kijk eens rond op onze webshop en mocht u vragen hebben, schroom dan niet om te bellen of te mailen of beter nog, eens langs te komen in onze showroom in Lemmer. Een bakje koffie staat voor je klaar.

Bekijk ons assortiment aan Pelletkachels

Contact Pelletkachelshuis Lemmer