Pelletkachel Subsidie

Hebt u in 2019 een pelletkachel gekocht, of overweegt u om er een te kopen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een pelletkachel subsidie van tenminste €500,-. Lees snel verder voor meer informatie.

Wat is de pelletkachel subsidie?

Deze pelletkachel subsidie is een tegemoetkoming bij het kopen van een milieuvriendelijke pelletkachel, om zo een duurzame verwarming te stimuleren.  Bekijk hier de lijst met pelletkachels die sowieso in aanmerking komen voor de subsidie.

Per huishouden is er een bedrag van minimaal €500,- beschikbaar als u in 2019 een pelletkachel koopt (of al gekocht hebt). De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de grootte van de kachel, met een minimum van €500,-. Een van de voorwaarden is wel dat de kachel een vermogen heeft van tenminste 5kW tot 500kW. Per kW krijgt u €50,-, met een minimum van €500,-.

Wat als mijn kachel niet in de lijst staat?

Om deze subsidie te krijgen, moet de kachel aan een aantal voorwaarden voldoen. Staat uw kachel er niet tussen? Dat betekent niet automatisch dat deze niet in aanmerking komt voor de subsidie. Mogelijk voldoet deze wel aan de eisen, maar is de kachel nog niet ‘aangemeld’ voor de subsidie.
In dit geval kunt u contact met ons opnemen, zodat wij kunnen zien of deze kachel in aanmerking komt. U kunt ons bereiken via deze webwinkel, of onze andere, uitgebreide webshop. Of door te mailen naar info@pelletkachelshuis.nl. U kunt ons ook telefonisch bereiken op 0514-569405.

Aanvragen

Om de pelletkachel subsidie aan te vragen, zijn er een aantal zaken van belang.

  1. De kachel moet op de Lijst met goedgekeurde pelletkachels staan.
  2. De kachel is na 1 januari 2018 gekocht. De pelletkachel is nieuw, u hebt een betaalbewijs en dat staat op uw naam.
  3. U vraagt de subsidie voor de pelletkachel aan binnen drie maanden na het tekenen van de offerte (de koopovereenkomst).
  4. Op het moment dat u de subsidie aanvraagt, is de pelletkachel betaald en in werking.
  5. De pelletkachel is in Nederland geïnstalleerd.
  6. De pelletkachel mag niet binnen een jaar na de datum van de subsidiebeslissing verwijderd worden.

Voor meer informatie en/of vragen, kunt u ons bereiken via info@pelletkachelshuis.nl. U kunt ons ook telefonisch bereiken op 0514-569405.