Pelletkachel Petit

De pelletkachel petit is een naam die verschillende merken gebruikt hebben om hun kleinste kachel te benoemen. Er zijn dus meerdere merken waar u een pelletkachel petit aan kunt schaffen, dat is afhankelijk van het merk dat u kiest. Over het algemeen kun je stellen dat een pelletkachel petit de naam eer aan doet en dus erg klein is.

Waarom een kleine pelletkachel petit?

De meeste pelletkachels hebben een behoorlijke afmeting, maar soms kan dat juist een ongewenste eigenschap zijn. Wat als u in een klein huisje woont of zelfs op een kamer of in een studio? Dan is een kleine pelletkachel erg handig. Dit gaat ook op als de kachel in een klein vakantiehuisje zou komen te staan of in bijvoorbeeld een caravan of chalet. Voor in een gewoon huis raden wij een wat grotere kachel aan, maar ook dat is weer afhankelijk van uw wensen en (thuis)situatie.Wat is een pelletkachel?Pelletkachel Petit
Of je het nu hebt over een grote, of een kleine kachel, het systeem blijft hetzelfde. Een pelletkachel heeft overlappingen met een houtkachel, met als grote verschil dat een pelletkachel geen hout verbrand, maar pellets: korreltjes samengeperst zaagsel, afkomstig van afvalhout uit de houtindustrie. Bovendien is een pelletkachel volautomatisch. De pellets in de brandkamer worden automatisch aangestoken door de kachel en de verbrandde pellets worden ook automatisch weer aangevuld met nieuwe. U hoeft alleen de voorraadbak met pellets bij te vullen als deze op zijn. Dit is veel gemakkelijker stoken dan een houtkachel die elke keer bijgevuld moet worden.


Rond de brandkamer van de kachel zit een loze ruimte waar lucht door naar binnen word gezogen. Deze lucht gaat langs de hete brandkamer en word zo verwarmd de ruimte weer in geblazen. Zo hebt u binnen de kortste keren uw hele huis lekker warm! Trouwens, wist u dat de pellets gemaakt zijn van afvalhout uit de bosbouw? U bent dus ook nog eens milieuvriendelijk bezig en dat is altijd een pluspunt.  


Een aantal merken maken tegenwoordig pelletkachels waarbij de lucht van beneden de vlam komt, in plaats van van boven. Hierdoor krijgt de kachel een rustigere vlam, zodat het lijkt alsof u stiekem toch een houtkachel heeft, in plaats van een pelletkachel. Een aantal kachels kunnen zelfs ingebouwd worden, dus dan is het plaatje helemaal compleet.Wie zijn wij
Bent u op nog zoek naar een pelletkachel petit, kies dan voor Pelletkachels Huis in Lemmer. Wij zijn de grootste leverancier van pelletkachels in Noord Nederland en leveren ook kleine kachels. Bij ons kunt u terecht voor het complete plaatje aan services, van advies tot verkoop en van montage tot onderhoud en reparatie. Onze gecertificeerde medewerkers geven u met alle plezier het beste advies over de aanschaf van een pelletkachel, zodat u de juiste keuze kunt maken. Een pelletkachel komt met een financieel kostenplaatje, zo'n kachel koop je dan ook niet zomaar. Een weloverwogen keuze maken is dus belangrijk en wij adviseren u graag over de aankoop van een pelletkachel petit.


Pelletkachels Huis
Kadijk 28
8531 XD Lemmer

info@pelletkachelshuis.nl

Kijk eens rond op onze webshop en mocht u vragen hebben, schroom dan niet om te bellen of te mailen of beter nog, eens langs te komen in onze showroom in Lemmer. Een bakje koffie staat voor je klaar.

Bekijk ons assortiment aan Pelletkachels

Contact Pelletkachelshuis Lemmer